Receptek az előző bejegyzés finomságaihoz!
Édes-savanyú cukkini:
- 3kg cukkini
- 5db húsos kápia vagy kaliforniai paprika
- 1kg hagyma
- 0,5l 10%-os ecet
- 0,5l víz
- 1kg cukor
- 1ek fehér bors
- 3ek édes fűszerpaprika
- 3ek mustár
- 2ek curry
- 4ek étkezési keményítő
Elkészítés:
A cukkinit előző este kis kockára összevágom és 2 ek sóval összekeverem.
Másnap leöntöm róla a levet, Apróra vágom a hagymát, a paprikát és a cukkinivel együtt felteszem főni az ecetes-cukros lében. 30perc után beleteszem a borsot, a paprikát és a mustárt, Ha minden puhára főtt, akkor a curryt elkeverem a keményítővel és hozzáöntöm a többihez.10 perig rotyogtatom, sűrűn kevergetve. Ezután üvegekbe töltöm és mehet a száraz dunsztba.
Sertéshez és csirkéhez egyaránt szuper! Szerintem akár sima rizzsel is finom lehet.
Paradicsomos cukkinikrém:
Hozzávalók:
- 3kg cukkini
- 500g sárgarépa
- 500g kaliforniai paprika
- 5 gerezd fokhagyma
- 1,5 kg paradicsom
- 2,5 teáskanál csípős pirospaprika
- 100g cukor
- 2ek só
- 200ml olaj
Elkészítés:
Minden összetevőt ledaráltam/aprítottam. A zúzott fokhagymát, a cukrot, a sót és az olajat hozzáadtam és jól elkevertem az egészet. Közepes erősségű hőfokon főztem kb 40-50 percig, időnként megkeverve. ezután hozzáadtam a csípős pirospaprikát és további 10 perc főzés. Amikor késznek éreztem, üvegekbe kanalaztam és mehetett a száraz dunsztba pihenni!
Mindent bele! savanyúság:
- sárgarépa
- kaliforniai paprika
- TV paprika
- uborka
- zöld paradicsom
- patiszon
- cukkini
- (bármi ami éppen terem a kertben)
- fokhagyma
- kapor
- cukor
- só
1700ml üvegbe:
- szemes bors 10db
- koriander 6db
- mustármag 15db
- babérlevél 4-6db
- 20%-os ecet
Felöntőlé:
- 3,5l víz
- 3dl 20%-os ecet
- 7ek cukor
- 4,5 ek só
Felforralni, és gyorsan forrón az előre megpakolt üvegekbe tölteni és mehet a dunsztba!