Végre ezt is megéltem! Életem első befőzései!
Az elmúlt néhány hétben sem unatkoztunk.
Nagybátyáméktól kaptunk két nagy vödörnyi paradicsomot és mellé még egy vödör paprikát. Tehát elérkezett az idő a befőzéssel megpróbálkoznom. Ebből a nagy adagból paradicsomlé, házi ketchup és lecsó készült. Paprika még mindig van, abból savanyúnak szeretném elrakni a hegyes erősöket és az almapaprikákat. Ami meg ezuzán is megmarad abból lesz egy nagy adag bitang csípős lecsó. Paradicsomlé 8 nagy és 2 kis üveggel lett, ketchup, (ami lehet, hogy inkább fűszeres paradicsomszósz, mert nem sürűsödött be valami nagyon, még főzni kellett volna, de este 11kor már úgy voltam vele, hogy ez bizony ilyen marad) 4 üveg készült. Lecsó nem lett valami sok egyszerre, kicsi a lábosom... 3 nagy és 4 kicsi üveg az eredmény. Ezek mellett pedig a kertben termő mini paradicsomból csináltam 7 üveg zöld paris savanyúságot és egy üvegbe tettem pirosat azt majd meglátjuk milyen lesz.
Szépen gyűlnek az üvegek. Nagyszülők is hoztak baracklekvárt, cseresznye és meggy befőttet illetve egy jó nagy adag aprított zöldségkeveréket. Lassan nem tudom hova fogom eltenni a sok finomságot. Viszont most kezdek igazán belejönni. :)
Képek:
Paradicsomlé | "Ketchup" |
Lecsó | Savanyú paradicsom |
A befőzésen túl, új hobbit találtam magamnak. Most éppen a harisnyavirág készítésbe szerettem bele. Ugyanis azt találtam ki, hogy a szekrény tetején lévű vázákat ilyenekkel dobom fel. Szerintem elég jól sikerültek az első próbálkozásaim.
Képek:
Harisnyavirágok |