Örömmel jelentem, hogy most már csirkemell sonkát is tudok házilag készíteni! :)
Pár napja az egyik kedvenc facebook csoportomban találkoztam az ötlettel. Eddig nem gondoltam volna, hogy ez ennyire egyszerű és semmi extra eszköz nem kell hozzá. Ma keresgltem picit a neten, és találtam is bőven elég ötletet, képet a házi sonkáról. Addig-addig nézegettem, hogy mire észbekaptam, már ki is bányásztam a fagyóból a 3 órája berakott csirkemellett, és a két még nem fagyott darabot már ki is kaptam egy próbára.:) A recept nagyon egyszerű:
- Csirkemell feldarabolása
- aprítóban teljesen pépesíteni
- só, bors (esetleg más fűszer, pirospaprika, fokhagyma, zöldfűszer)
- jól összegyúrni, hogy elkeveredjen benne a fűszer
- alufóliába tekerni, jó szorosan, széleit lezárni
- tepsibe tenni, alá önteni kb 1,5 dl vizet
- 180fokra előmelegített sütőben, 40 percig sütni
- hülés közben lehet pirospaprikába forgatni
- hidegen szeletelhető :)
A képen házi kenyérke és házi hagymás sajt társaságában. Isteni finom vacsi volt! :)
Az egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy ez is bolti csirkéből készült és nem saját vágás volt... Az is eljön egyszer! ;)